Una dona de 38 anys, un home de 34 i el segrestador, víctimes mortals de la presa d'ostatges a Sydney

Durant l'assalt policial que ha posat fi al segrest ha mort el segrestador, un autoproclamat clergue. Quatre persones han resultat ferides, entre elles un policia que ha rebut un tret a la cara

La policia de Nova Gal·les del Sud ha confirmat la mort de tres persones, una d'elles el segrestador, i quatre ferits en l'operació per alliberar els ostatges presos per l'autoproclamat clergue musulmà en un cafè de Sydney. Dues de les víctimes mortals són ostatges, una dona de 38 anys i un home de 34. El segrestador ha mort a l'hospital. Es tracta de Man Haron Monis, d'origen iranià, era un home amb antecedents violents, que havia protagonitzat nombroses protestes a Austràlia contra la intervenció militar a l'Afganistan.

Els ferits són tres dones, una d'elles amb ferida de bala, i un agent policial, que estan sent atesos en hospitals de la zona. El policia ha rebut un tret a la cara durant l'assalt. Una altra dona de 35 anys també ha estat hospitalitzada com a mesura "preventiva", segons la policia, que no la inclou en la llista de ferits. La policia no ha donat més detalls, de manera que no se sap què ha passat exactament a l'interior del local i si els ostatges han mort pels trets del segrestador o de la policia. Un jutge instructor serà qui, després de prendre declaració a ostatges i agents i de llegir els informes forenses, emetrà un veredicte sobre quins han estat els responsables de les morts.

Man Haron Monis, també conegut com el xeic Haron, ha entrat aquest dilluns al matí al local Lindt Chocolate Cafe, situat a la zona de negocis Martin Place, i ha segrestat les persones que hi havia a l'interior, personal i clients, durant 16 hores. Entre les seves primeres accions hi havia obligar dues persones a que subjectessin una bandera al vidre de l'entrada amb un missatge escrit en àrab que deia: "No hi ha altre Déu que Al·là i Mahoma és el seu profeta".

Després de tancar la zona i evacuar edificis, la policia ha establert contacte amb el segrestador, però el setge ha acabat de forma violenta. Després de 16 hores de segrest, ha estat la sortida de cinc persones de l'establiment i els trets que s'han sentit els que han motivat la intervenció.

Des de l'exterior s'ha pogut veure una gran activitat d'agents i s'han sentit diverses ràfegues de trets que han il·luminat l'interior del cafè. També hi ha hagut explosions. Poc després, els ostatges han començat a sortir del cafè, alguns amb les mans aixecades.