Afganistan
Internacional 13/09/2011

Els talibans reivindiquen l'atac amb coets contra l'ambaixada dels Estats Units i la seu de l'OTAN a Kabul

En l'atemptat hi han participat diversos terroristes suïcides. A la zona atacada també hi ha edificis governamentals i el palau presidencial

Agències I Bbc
1 min
Un avió francès, de la missió de l'OTAN, en una operació ahir en territori afganès. AFP

KabulL'ambaixada nord-americana i la seu de l'OTAN a Kabul, la capital afganesa, han sigut atacades aquest matí, en una acció reivindicada pels talibans. En l'atac s'han llançat diversos coets i s'ha produït un tiroteig, que encara continua, segons la cadena britànica BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'atac arriba setmanes després d'un atemptat suïcida contra la seu del British Council de Kabul, que va causar la mort de 12 persones, el 19 d'agost, dia de la independència de l'Afganistan de l'Imperi Britànic. Aquesta acció també va ser reivindicada pels talibans. Les dues accions s'han produït després que comencés el traspàs de les tasques de seguretat de les forces ocupants a l'exèrcit afganès.

Segons les primeres informacions, el corresponsal de la BBC apunta que en l'atemptat d'avui hi han participat diversos suïcides. Alguns dels terroristes s'haurien refugiat en un edifici en construcció proper a la zona, des d'on s'hauria coordinat l'acció. S'ha confirmat l'ús de coets.

A més de diverses ambaixades i el quarter general de l'OTAN a l'Afganistan, en la zona de l'atac hi ha diversos edificis governamentals i el palau presidencial.

stats