Un indi tanca la dona en un lavabo durant tres anys perquè la família no havia pagat el dot

El cas s'ha descobert a l'estat de Bihar, a l'Índia. Milers de dones índies moren cada any per qüestions econòmiques al matrimoni

Un home ha mantingut tancada durant tres anys la seva dona en un lavabo perquè la família no havia pagat el dot matrimonial. La noia va ser rescatada diumenge d'una casa de la localitat de Darbhanga, a l'estat de Bihar, al centre del país, segons han informat avui dimarts fonts policials.

El marit i la seva família mantenien la dona tancada en un "petit espai" i l'alimentaven amb les sobres del menjar de manera irregular, segons ha afirmat Seema Kumari, portaveu de la comissaria local a l'agència de notícies PTI. La jove té 25 anys i en el moment en què la van rescatar vestia roba trencada i portava les ungles extremadament llargues.

Els maltractaments van començar després del casament de la jove parella, el 2010. El marit i els sogres li pegaven i la situació encara va empitjorar més quan va néixer la filla, ja que no li van deixar veure-la durant el temps que va durar el segrest. "El primer que ha fet ha estat preguntar per la seva filla de tres anys", ha detallat Kumari, que ha afegit que la mare "no ha reconegut la petita i s'ha posat a plorar sense consol".

La detenció dels maltractadors –marit i sogres– ha estat possible per la insistència del pare de la noia, a qui cada cop que intentava veure la filla li negaven l'entrada.

A l'Índia, la tradició marca l'obligació de les dones de pagar al nuvi i la seva família un dot pel dret al matrimoni, malgrat que la pràctica ha quedat prohibida per llei. En un dels últims casos tràgics, al mes de juny, una dona va ser cremada viva pel marit i la sogra a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord del país, perquè consideraven que havia abonat una quantitat massa petita.

Segons dades de la Fundació Vicenç Ferrer, cada any entre 25.000 i 100.000 dones són assassinades per motius econòmics relacionats amb els casaments.