Internacional 03/07/2013

Una caixera d'un súper de Londres es nega a atendre una clienta perquè parlava pel mòbil

La cadena de supermercats es disculpa, però les xarxes han convertit la caixera en una heroïna de les bones maneres

Ara
2 min

BarcelonaPodria haver estat un simple incident en un supermercat, però s'ha convertit en una polèmica de grans dimensions que ha situat en una posició molt incòmoda Sainsbury's, una de les cadenes més importants del Regne Unit. Tot va començar quan Jo Clarke, una jove de 26 anys, va deixar les coses del seu carro en una de les cintes d'un súper de Crayford, als afores de Londres. Ho va fer mentre parlava per telèfon. Per sorpresa seva, la caixera es va negar a atendre-la fins que no pengés.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La clienta, molt furiosa, no es podia creure el que estava passant. Al cap i a la fi, és una escena quotidiana. Però la caixera no va voler moure un dit mentre ella parlava. L'incident es va acabar amb una reclamació formal. Des de Sainsbury's, un dels gegants del sector de l'alimentació, s'afirma que no és política de l'empresa negar-se a atendre els clients perquè parlen pel mòbil. La cadena ha demanat disculpes a la jove i li ha proporcionat vals de compra com a compensació. Final de la història? No ben bé...

Clarke estava tan irritada que no es va limitar a escriure una reclamació davant el supermercat, sinó que es va posar en contacte amb diferents mitjans de comunicació, que van reproduir la història. I aquí és on ha començat una polèmica, que s'ha convertit en tema de conversa arreu del país, un autèntic debat sobre l'educació i les bones maneres. En un país que, des de l'era victoriana, es considera un exemple de bona educació i on moltes persones creuen que els nous costums estan posant fi als antics i bons hàbits, l'incident del Sainsbury's de Crayford ha deixat de ser una simple anècdota per tal de convertir-se en tot un símptoma de la decadència nacional.

El cas és que, lluny de fer costat a la jove que parlava pel mòbil, les xarxes socials van plenes de mostres de suport a la caixera. La majoria consideren que va actuar de manera correcta i l'han convertit en l'heroïna anònima de les bones maneres. Alhora, deploren que Sainsbury's s'hagi disculpat i hagi compensat la clienta, tot deixant l'empresa en una situació incòmoda, ja que per voler apagar un petit foc s'ha acabat creant-ne un de més gran.

stats