Internacional 01/01/2012

Un terratrèmol de 7 graus sacseja la costa central del Japó

El tremolor s'ha produït mar endins i a 370 quilòmetres de profunditat, cosa que ha evitat danys materials al país

Efe
1 min
Supervivents del tsunami del març moments previs al canvi d'any / EFE

TòquioAquest diumenge s'ha produït, al mar, al sud de la costa central del Japó, un terratrèmol de 7 graus de magnitud en l'escala de Richter sense que s'hagi informat de danys ni emès cap alerta de tsunami.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'Agència Meteorològica de Japó ha indicat que el sisme ha ocorregut a les 14.28, hora local, en aigües allunyades de la zona central, Torishima Kinkai, a una profunditat de 370 quilòmetres.

El terratrèmol ha assolit una intensitat 4 en l'escala japonesa, que té 7 graus i se centra més en les zones afectades que no pas en la intensitat del tremolor. A Tòquio, el terratrèmol s'ha sentit amb una intensitat de 4 en l'escala japonesa al districte de Chiyoda i de 3 en altres barris com Minato o Shinjuku, en cap dels quals s'han registrat incidències.

Normalitat en els transports

Segons la televisió nipona NHK, el sisme no ha produït cap alteració i tant els trens com els principals aeroports operen amb normalitat.

Japó s'assenta sobre una de les zones sísmiques més actives del món, de manera que els terratrèmols tenen lloc amb relativa freqüència, encara que en la majoria dels casos no tenen conseqüències greus.

Dades del tsunami

El terratrèmol i posterior tsunami que va arrasar el nord-est del país el passat 11 de març s'ha cobrat, segons dades actualitzades el 30 de desembre per la Policia nipona, 15.844 morts i 3.451 desapareguts.

stats