Un terratrèmol de magnitud 6,2 sacseja la costa del Pacífic de Mèxic

De moment no s'ha informat de víctimes o danys. El sisme s'ha produït a l'alçada de l'estat de Jalisco.

Un terratrèmol de magnitud 6,2 ha colpejat avui l'oceà Pacífic a prop de la costa de Mèxic, a l'alçada de l'estat de Jalisco, sense que per ara s'hagi informat de víctimes o danys ni declarat una alerta de tsunami, segons ha informat el Servei Geològic nord-americà.

El moviment tel·lúric ha tingut lloc a les 04.53 de la matinada, hora local (11.53 GMT), i l'epicentre s'ha localitzat a 259 quilòmetres al sud-oest de Tomatlán, a l'estat de Jalisco, a una profunditat de 10 quilòmetres.

L'epicentre s'ha localitzat, a més a més, a 303 quilòmetres al sud-oest de Puerto Vallarta (Jalisco), 306 quilòmetres a l'oest de Cihuatlán, al mateix estat; 311 quilòmetres al sud-est d'Ixtapa (Guerrero), i 877 quilòmetres a l'est de Ciutat de Mèxic.

El Centre d'Alertes per Tsunami del Pacífic (PTWC) ha emès un butlletí respecte al terratrèmol en què indica que "no hi ha cap amenaça de tsunami gran i destructiu", encara que ha recomanat a les autoritats de la regió que mantinguin la vigilància.

Mèxic és en una de les zones sísmiques més importants del món, ja que hi interactuen plaques tectòniques com les del Pacífic, Cocos, Nord-amèrica, el Carib i Rivera.

El 1985, un terratrèmol de magnitud 8,1 a l'escala de Richter va destruir un terç dels edificis del centre de Ciutat de Mèxic, i va causar 10.000 morts, segons fonts oficials, i 45.000, segons la Coordinadora Única de Damnificats.