Internacional 22/02/2011

Un terratrèmol de 6,3 graus causa almenys 65 morts a la segona ciutat de Nova Zelanda

El sisme s'ha produït al migdia, hora local, i ha atrapat molta gent als edificis afectats. L'epicentre era només a cinc quilòmetres de Christchurch

Agències
1 min
Rescat d'una dona a la seu de Pyne Gould a Christchurch. REUTERS

Christchurch (Nova Zelanda)Un terratrèmol de 6,3 graus ha matat almenys 65 persones aquesta matinada a Christchurch, la segona ciutat de Nova Zelanda, segons el primer ministre del país, John Key, que ha parlat del "dia més negre" de la història del país. S'ha declarat l'estat demèrgència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El sisme s'ha produït a mitjanit (migdia a Nova Zelanda), a cinc quilòmetres de la ciutat i només a quatre de profunditat, i ha provocat incendis i l'esfondrament de diversos edificis.

Christchurch, de 340.000 habitants ja havia estat colpejada el passat 4 de setembre per un terratrèmol de magnitud 7, que no va provocar víctimes mortals però sí destrosses materials considerables.

El sisme d'avui, en una hora de plena activitat, no ha estat tan intens, però ha atrapat molta gent dins dels edificis afectats, han declarat els bombers a Ràdio Nova Zelanda. Entre les víctimes hi ha els passatgers de dos autobusos aixafats per les runes. Les tasques de salvament continuen.

stats