Internacional 14/03/2012

El Japó respira tranquil després d'un terratrèmol de 6,8 graus que no ha causat danys

El sisme ha tingut lloc a 210 quilòmetres de la costa nipona i a 10 de profunditat. L'Agència de Seguretat Nuclear del Japó no ha informat d'anomalies en cap reactor del país

Efe
1 min
japó

BarcelonaEl nord-est del Japó, recentment complert el primer aniversari de la tragèdia de l'11 de març, ha viscut aquest dimecres un nou ensurt en registrar a la seva costa un terratrèmol de 6,8 graus de l'escala de Richter amb alerta de tsunami seguit de diverses rèpliques, sense que s'hagin produït danys.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El sisme ha tingut lloc a les 18.09, hora local (9.09 GMT), amb epicentre a uns 210 quilòmetres de la costa oriental de la província d'Aomori (nord) i a una profunditat de 10 quilòmetres.

Encara que no ha causat cap dany important, la tremolor s'ha sentit en 19 províncies del país. La província d'Iwate, que va ser una de les tres afectades pel terratrèmol i el devastador tsunami que fa un any van causar més de 19.000 morts al nord-est del país i la pitjor crisi nuclear dels últims 25 anys, també s'ha vist afectada pel sisme d'avui.

L'Agència Meteorològica del Japó ha executat el protocol habitual i tres minuts després de registrar el terratrèmol ha emès una alerta de tsunami per onades de fins a 50 centímetres a les costes de les tres províncies on el terratrèmol ha estat més intens.

L'Agència de Seguretat Nuclear del Japó no ha informat d'anomalies en cap reactor del país.

Aquesta nova tremolor, amb risc de tsunami, arriba un any després que un sisme arrasés la zona nord del país i provoqués la catàstrofe de Fukushima.

stats