Internacional 24/07/2012

El sospitós del tiroteig de Denver compareix absent i confús davant el jutge

El presumpte assassí no va mostrar emocions durant la vista judicial

Efe
1 min
El presumpte autor de la matança de Denver

WashingtonJames Holmes, presumpte autor del tiroteig en un cinema de Colorado que va causar 12 morts, va comparèixer ahir per primera vegada davant el jutge amb mirada perduda i actitud absent, a l'espera que la setmana que ve li presentin els càrrecs, que podrien implicar-li la pena de mort.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Per primera vegada els mitjans i els familiars de les víctimes van veure la cara del jove de 24 anys que la matinada de divendres, poc després de començar la projecció de l'última seqüela de Batman, "The Dark Knight Rises", va irrompre a la sala 9 del cinema "Century 16" amb una màscara de gas, armat amb un rifle d'assalt, una escopeta i dos revòlvers.

El presumpte assassí de 12 persones, que va ferir també a 58 assistents al cinema, va aparèixer amb els cabells tenyits de taronja i va escoltar, absent, amb la mirada perduda i arquejant les celles, les condicions de la seva detenció, separat d'altres reclusos per a la seva pròpia seguretat.

La fiscalia va acordar, amb el jutge del tribunal del comtat d'Arapahoe, William Sylvester, presentar els càrrecs contra Holmes dilluns que ve, cosa que li podria comportar la pena de mort, vigent en aquest estat, però que només s'ha aplicat una sola vegada, el 1997, en els últims 36 anys. La fiscal Carol Chambers va indicar que consultarà la petició de la pena capital amb les famílies de les víctimes.

stats