Estats Units
Internacional 23/05/2011

Un tornado causa més de 30 morts i arrasa la ciutat de Joplin, a Missouri

L'hospital regional i alguns barris residencials han quedat greument afectats. Les autoritats adverteixen que poden formar-se nous tornados en les properes hores

Redacció
1 min
Ciutadans de Joplin busquen refugi enmig d'un paisatge desolador / REUTERS

Joplin (Missouri)Un fort tornado ha arrasat la ciutat nord-americana de Joplin, Missouri, i ha causat almenys 30 morts i ha destrossat cases i edificis al seu pas, incloent-hi l'hospital. Les autoritats locals han assegurat que tot i que no tenen encara les dades exactes de la devastació, els danys materials i personals seran similars als patits a Tuscaloosa, Alabama, el mes passat, on també van haver de lamentar 30 víctimes, i que les víctimes mortals de Joplin podrien arribar a la centena, segons el diari local de la ciutat Joplin Globe.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les imatges que arriben d'aquesta ciutat de 50.000 habitants del centre dels EUA mostren l'aspecte desolador que ha deixat el pas del tornado: arbres arrencats d'arrel; pals de llum i telèfon caiguts; propietaris mirant de recuperar algunes pertinences de les seves cases arrasades; vehicles dels serveis d'emergència netejant els carrers per deixar via lliure a bombers i ambulàncies, i la fumera de petits incendis dispersos, que pugen cap un cel on encara s'hi observen núvols de tempesta escadussers.

Els serveis d'emergència treballen des de fa hores per tota la ciutat per ajudar persones atrapades i acompanyar ferits als centres mèdics més propers. L'hospital regional St John ha quedat greument danyat després d'haver estat colpejat frontalment pel tornado, segons testimonis presencials citats per l'agència Efe. També han patit danys importants un col·legi i un institut, entre d'altres edificis públics.

Aquest desafortunat tornado forma part d'una cadena de tempestes que ha travessat les últimes hores alguns estats del centre oest dels Estats Units, com Wisconsin, Minnesota i Missouri.

Les autoritats han advertit que hi ha risc que segueixin formant-se tornados en aquesta mateixa zona durant les properes hores, per la qual cosa recomanen a la població que busqui refugi.

stats