Venècia
Internacional 12/06/2012

Un tornado deixa un ferit i danys importants a la llacuna de Venècia

El fort vent ha provocat moltes pèrdues en l'agricultura, edificis i barques. L'únic ferit ha estat un jove que ha rebut l'impacte de parts d'un teulat arrancat

Agències
1 min
Un vaixell afectat pel tornado a l'illa de Santa Elena, a Venècia / EFE

RomaUn tornado ha arribat aquest dimarts a la llacuna de Venècia, ha ferit una persona i ha causat importants danys materials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El fort vent ha provocat moltes pèrdues en l'agricultura, ha arrancat arbres i ha provocat danys en habitatges i nombroses barques que eren al port.

El fenomen meteorològic s'ha produït al migdia i ha durat deu minuts, suficients, segons la patronal agroalimentària Coldiretti, per causar danys en l'agricultura de les illes venecianes per valor de diversos milers d'euros.

El tornado ha estat especialment fort sobre el Lido (la zona de la platja de la ciutat), les illes de Santa Elena, Certosa i Sant Erasme.

L'únic ferit s'ha registrat a l'illa de Santa Elena, un jove que ha rebut l'impacte de parts d'un teulat que ha arrancat el tornado.

A Sant Erasme, segons Coldiretti, el tornado ha destruït les produccions de tomàquets, pebrots, carbassons i vinyes que produeixen 80 empreses del sector a l'illa veneciana. A part de l'agricultura, el tornado ha malmès alguns claustres d'esglésies locals i s'ha emportat taulades de cases, naus industrials i ha derruït una paret d'un estadi de futbol.

L'accident ha portat a la memòria de molts venecians el que va passar l'11 de setembre del 1970, quan un tornado va aixecar una de les barques de la llacuna, que després es va estavellar contra l'aigua, deixant 21 persones mortes.

stats