Catàstrofe natural
Internacional 23/05/2011

Un tornado devastador deixa almenys 89 morts a Missouri

Les tempestes arrasen l'oest mitjà i causen almenys 89 morts a Missouri i un a Minneapolis (Minnesota), a més de provocar destrosses i deixar sense electricitat i telèfon els habitants

Agències
1 min
Operaris retiren línies elèctriques caigudes a prop de l'hospital St. John's

Joplin (Missouri)Almenys 89 persones han mort aquest diumenge a causa d'un potent tornado a Missouri, al seu pas per la ciutat de Joplin. Són dades fetes públiques pel gerent municipal de la ciutat, Mark Rohr. La força de la borrasca, que ha afectat bona part de l'oest mitjà nord-americà, ha deixat sense electricitat ni telèfon durant hores els habitants de Joplin, que ha quedat pràcticament destrossada i amb centenars de ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquesta ciutat, l'hospital St. John's també ha quedat afectat –ha quedat pràcticament destruït– i ha hagut de ser evacuat. L'impacte directe del tornado a Joplin, que té uns 50.000 habitants, ha causat una devastació similar a la que va patir la localitat de Tuscaloosa, a Alabama, el mes passat, on van morir 30 persones. El governador de Missouri, Jay Nixon, ha declarat l'estat d'emergència i ha ordenat el desplegament de la Guàrdia Nacional i dels equips d'atenció mèdica.

Diumenge ha sigut un dia de brutals tempestes en aquesta part dels Estats Units, que també han causat la mort d'una persona a Minneapolis (Minnesota). En aquesta ciutat, els tornados han provocat també 22 ferits i el tancament de carreteres i autovies per la caiguda d'arbres i línies telefòniques, a més d'haver provocat fugues de gas i destruccions d'habitatges.

Les autoritats han advertit que els tornados continuaran en les properes hores a l'oest mitjà, i han recomanat a la població que busqui resguard.

stats