Internacional 27/12/2011

Cinc toxicòmans morts per aliments enverinats amb cianur en un centre de rehabilitació de drogoaddictes a Mèxic

D'acord amb la Creu Roja de Guadalajara (Jalisco), tres intoxicats es troben en estat greu. Tot i això, hi ha 18 persones que ja han estat donades d'alta per la seva ràpida millora

Efe
1 min

GuadalajaraAlmenys cinc persones han mort i unes altres 26 han resultat intoxicades a la ciutat mexicana de Guadalajara després d'ingerir aliments fruit de donacions que, suposadament, contenien cianur, han confirmat fonts de la Creu Roja.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els afectats han estat hospitalitzats la passada mitjanit en presentar marejos i vòmits després d'ingerir xoriço, verdura i arròs que van ser donats al centre de rehabilitació per a addictes Jara Creador de Vida, segons les primeres investigacions.

D'acord amb la Creu Roja de Guadalajara, capital de l'estat de Jalisco, tres dels intoxicats es troben en estat greu, mentre que altres divuit persones, dues d'elles, dones, han estat donades d'alta en presentar una ràpida millora.

Tres detinguts

El portaveu de l'organització, Daniel Núñez, ha declarat als periodistes que l'Institut Jalisciense de Ciències Forenses determinarà si la intoxicació va ser causada per cianur, com indiquen les primeres sospites. A l'espera de practicar l'autòpsia dels cossos, les autoritats han desallotjat la seu de la Creu Roja de Guadalajara, on estan dipositats, per extremar les precaucions.

La Procuradoria de Justícia de Jalisco (fiscalia) ha clausurat el centre de rehabilitació i ha detingut, preventivament, Adrián García Rojas, de 32 anys, responsable de l'alberg, així com dos cuiners, per investigacions.

stats