Un joc de nens trenca la frontera entre Mèxic i els Estats Units

La instal·lació de les palanques permet que les famílies separades pel govern de Trump puguin retrobar-se

Un joc per a nens pot trencar barreres i denunciar les desigualtats. En una acció contra la política migratòria de Donald Trump, els arquitectes Ronald Rael i Virginia San Fratello han dissenyat diverses palanques que travessen la frontera entre els Estats Units i Mèxic perquè els membres de les f amílies separades pel mur puguin retrobar-se i gaudir d'un moment lúdic. La instal·lació conceptual instal·lada aquest dimarts a la zona fronterera de Ciudad Juárez és també una crítica social: les accions que tenen lloc a un costat del mur, tenen conseqüències en l'altre.

"El mur es va convertir en un nexe literal de les relacions entre els EUA i Mèxic, i els nens i els adults van connectar significativament des de banda i banda del mur, reconeixent que les accions que passen en un cantó tenen conseqüències directes en l'altre", ha escrit Rael a les xarxes socials.

Entre Mèxic i els Estats Units: famílies separades per una tanca

Aquesta iniciativa ha tingut lloc després que aquest dimarts la Unió per les Llibertats Civils dels EUA demanés a un jutge federal que aturi les separacions de famílies a la frontera que està exercint el govern de Trump. L'associació assegura que més de 900 nens han estat apartats dels seus pares des que aquesta política va ser suposadament cessada l'any passat. 

La instal·lació posa el dit a la nafra en un moment de tensió entre els dos països en què Mèxic ha augmentat la seguretat a la frontera després que el president del EUA, Donald Trump, amenacés amb la imposició d'aranzels sobre les exportacions mexicanes. El govern mexicà assegura que el nombre de migrants que arriben a la frontera ha baixat un 40% des del maig.