Internacional 15/08/2019

Tres soldats pakistanesos i cinc d'indis moren en un enfrontament al Caixmir

L'incident es produeix enmig de les tensions per la derogació de l'autonomia d'aquesta regió

Ara
1 min
Un soldat indi, en una imatge d'arxiu, al Caixmir.

BarcelonaAlmenys tres soldats pakistanesos i cinc d'indis han mort en un enfrontament a la línia de control del Caixmir, a la frontera entre l'Índia i el Pakistan, enmig de les tensions per la derogació de l'autonomia d'aquesta regió. Així ho ha confirmat aquest dijous l'exèrcit pakistanès, que no ha precisat quan es va produir l'incident.

El portaveu de l'oficina de comunicació de l'exèrcit pakistanès, Asif Ghafoor, ha explicat a Twitter que les forces índies van obrir foc a través de la frontera i van provocar la mort de tres dels seus soldats. "L'exèrcit del Pakistan va respondre eficaçment. Cinc soldats indis van morir, molts van resultar ferits", ha apuntat Ghafoor, que ha afegit que en els últims dies s'han continuat registrant tirotejos esporàdics. L'Índia, en canvi, no ha informat sobre l'enfrontament al Caixmir.

Les acusacions de violacions de l'alto el foc signat el 2003 són relativament freqüents entre els dos països, però en aquest cas es produeixen enmig de les tensions provocades per la derogació de l'estatus especial del Caixmir indi i el bloqueig de la regió.

La setmana passada l'Índia va modificar l'article 370 de la Constitució que establia l'estatus especial pel qual Caixmir gaudia d'autonomia constitucional.

Islamabad hi va respondre amb la rebaixa del nivell de les seves relacions diplomàtiques i va decidir l'expulsió de l'ambaixador indi a Islamabad i la suspensió del comerç bilateral.

stats