Internacional 14/08/2019

Un tribunal de Hong Kong prohibeix als manifestants quedar-se a l'aeroport

L'aeròdrom, tot i algunes cancel·lacions, torna a operar amb relativa normalitat aquest dimecres

Ara
1 min
Una imatge de les protestes, ahir, a l'aeroport de Hong Kong

BarcelonaUn tribunal de Hong Kong ha prohibit als manifestants que s'estiguin, de manera permanent, fora de "zones habilitades" dins l'aeroport d'aquesta regió administrativa de la Xina. L'ordre judicial, segons informa el text en què l'autoritat aeroportuària ho explica, servirà per prevenir que "la gent obstrueixi o interfereixi de manera voluntària i il·legal en l'ús adequat de l'aeroport".

El text legal impedeix que la gent "participi en qualsevol manifestació, protesta o acte de desordre públic" en zones de l'aeroport que no siguin les designades.

El requeriment judicial provisional arriba després que l'aeròdrom hagi estat pràcticament bloquejat dilluns i dimarts. Els activistes al capdavant de la mobilització volien crear consciència entre els viatgers internacionals sobre la situació que es viu a la regió.

La infraestructura ha tornat a operar amb relativa normalitat aquest dimecres. Els vols i els serveis de 'check-in' funcionaven a mig matí (hora xinesa) com ho fan habitualment, tot i que s'adverteix que hi pot haver alteracions.

stats