Israel
Internacional 28/08/2012

Un tribunal israelià exculpa l'Exèrcit de la mort d'una activista nord-americana a Gaza

Rachel Corrie va ser atropellada per una excavadora militar el 2003 mentre intentava evitar la demolició d'habitatges palestins a Rafah. El Tribunal Superior de Haifa sentencia que la mort va ser "accidental" perquè ella mateixa va "posar-se conscientment en una situació de risc"

Agències
1 min
Rachel Corrie en una imatge d'arxiu / REUTERS

JerusalemEl Tribunal Superior de Haifa ha exculpat aquest dimarts l'Exèrcit israelià de la mort de l'activista nord-americana Rachel Corrie, atropellada per una excavadora militar israeliana el 2003 a la franja de Gaza.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Òbviament estem molt decebuts amb el veredicte, tot i que he de dir que no ha estat del tot inesperat", ha dit a Efe la portaveu de la família, Stacy Sullivan, que ha afegit que els pares de l'activista apel·laran la sentència. "L'Exèrcit israelià va ser negligent i és responsable de la mort de la Rachel i hauria de ser-ne responsabilitzat", ha afegit la portaveu.

El tribunal ha sentenciat que la mort de la jove, que aleshores tenia 24 anys, va ser accidental i que va posar-se conscientment en una situació de risc.

"Es tracta d'un accident desafortunat i no d'una acció intencionada", ha assenyalat el jutge Oded Gershon, que ha afegit que Corrie estava a la zona "de manera il·legal", donat que es tractava d'una zona militar tancada, segons ha informat el diari digital "Times of Israel".

El jutge ha afegit que Corrie havia estat "protegint terroristes en una zona de combat". L'activista estava amb altres companys del Moviment de Solidaritat Internacional a la localitat de Rafah, al sur de la franja de Gaza, per intentar evitar la demolició d'habitatges palestins a la zona, que l'Exèrcit va decidir derruir per tenir millor visibilitat i impedir activitats terroristes.

stats