Internacional 04/11/2015

El Tribunal Suprem mexicà avala el consum de marihuana amb usos recreatius

Ara
1 min
Identificades totes les víctimes  de l’accident de Germanwings El consum de tranquil·litzants  i cànnabis va créixer amb la crisi

BarcelonaEl Tribunal Suprem de Mèxic ha dictat aquest dimecres una sentència que reconeix el dret a cultivar i consumir marihuana amb finalitats lúdiques i recreatives.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La justícia mexicana dóna així la raó a un club de cànnabis que va presentar un recurs contra la prohibició dels serveis sanitaris del país.

La sentència obre així la porta a una legalització de la marihuana i posa a prova les estrictes lleis de consum del país, que de tan poc han servit en la lluita contra el narcotràfic i els càrtels de la droga que mantenen Mèxic sumit en la violència i la corrupció.

Alguns països ja ho han fet, com l'Uruguai que va ser pioner el 2013, obrint un debat arreu del continent americà i més enllà.

La decisió judicial considera inconstitucionals cinc punts de la Llei General de Salut que prohibeixen activitats relacionades amb el consum personal de marihuana amb finalitats recreatives, com plantar, preparar, poseir i transportar.

stats