Internacional 21/12/2017

Trudeau, acusat de deixar-se pagar les vacances

Un informe oficial li retreu que caigués en un conflicte d'interessos

Efe
1 min
Trudeau, amb gorro, en un acte commemoratiu davant del Parlament canadenc.

TorontoTargeta vermella per al primer ministre canadenc, Justin Trudeau, a qui la comissió oficial de conflictes d'interès li ha retret que acceptés anar de convidat, amb totes les despeses pagades, de vacances amb la seva família a l'illa privada de l'Aga Khan.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Trudeau ha reconegut haver-hi anat les vacances de Nadal del 2016. La família del primer ministre i altres de destacats membres del governant Partit Liberal van respondre a la convidada per passar uns dies a l'illa que e ismaelites té a les Bahames, al Carib. El grup va ser tran transportats en un helicòpter privat de l'Aga Khan, que va córrer totes les despeses.

En un informe, la comissària d'Ètica del Canadà, Mary Dawson, afirma que quan Trudeau va acceptar "els regals" d'Aga Khan, "existien relacions oficials en marxa amb l'Aga Khan i la Fundació Aga Khan del Canadà estava registrada a la seva oficina".

A més, Trudeau no es va autorecusar quan el govern canadenc estava discutint atorgar una subvenció de 15 milions de dòlars canadencs (13 milions d'euros) al Centre Global sobre Pluralisme de l'Aga Khan.

Després de conèixer el veredicte de la comissària d'Ètica, que no comporta cap multa econòmica o penalització, Trudeau s'ha disculpat i, en una roda de premsa, ha justificat que l'Aga Khan és un amic íntim de la seva família des de fa més de quatre dècades. Trudeau també va afirmar que a partir d'ara es comportarà "de manera diferent".

La radiotelevisió pública canadenca CBC havia prèviament informat que les vacances de la família Trudeau a l'illa de l'Aga Khan va costar al contribuent canadenc 215.00 dòlars canadencs (167.700 dòlars nord-americans).

stats