Internacional 18/04/2019

Trump no hauria conspirat amb Rússia per aconseguir la presidència

És una de les conclusions de l'informe de Robert Mueller sobre la trama russa dels comicis del 2016

Ara
2 min
El president dels Estats Units, Donald Trump, durant una conferència a la Casa Blanca.

BarcelonaEl fiscal general dels Estats Units, William Barr, ha defensat aquest dijous que no hi ha "proves suficients" que apuntin que el president nord-americà, Donald Trump, conspirés amb el govern rus per aconseguir la presidència en els comicis del 2016. També ha assegurat que, tot i que hi va haver 10 possibles episodis d'obstrucció a la justícia per part de Trump, no hi veu motivació corrupta i, per tant, es considera que no hi hauria delicte.

El fiscal, però, ha advertit que el Kremlin sí que va penetrar als servidors del DNC i de Hillary Clinton, i que després van facilitar els correus electrònics a Wikileaks.

Aquest dijous el Congrés dels Estats Units rep l'informe de Mueller. Mentrestant, Barr i el fiscal general adjunt, Rod Rosenstein, han presentat les conclusions finals d'una investigació de dos anys sobre la suposada intervenció del Kremlin durant les eleccions presidencials del 2016, que van portar Trump al capdavant de la Casa Blanca.

Abans, Barr havia fet una conferència de premsa prèvia a la publicació de la versió censurada pel departament de Justícia de l'informe del fiscal especial Robert Mueller sobre les indagacions de l'anomenada 'trama russa'.

Citat al Congrés

Paral·lelament, el president del comitè judicial de la cambra baixa dels EUA, Jerrold Nadler, ha sol·licitat al fiscal Mueller testificar al Congrés "no més tard del 23 de maig".

"Tal com ja he comunicat al departament de Justícia, sol·licito el seu testimoni davant del comitè judicial al més aviat possible –no més tard del 23 de maig del 2019–", ha escrit Nadler en una carta enviada a Mueller que ha fet pública a través del seu compte de Twitter.

Nadler considera que el Congrés i els nord-americans "han d'escoltar Mueller en persona per entendre millor les seves troballes", que determinen que ni Trump ni ningú de la seva campanya electoral van col·laborar amb el Kremlin.

stats