Almenys 37 persones ferides per fortes turbulències en un vol d'Air Canada

L'avió, que viatjava de Vancouver a Sydney, ha hagut de fer un aterratge d'emergència a Hawaii

Almenys 37 persones han resultat ferides durant un vol d'Air Canada a causa d'una sèrie de fortes turbulències que han provocat que l'avió hagi hagut de fer un aterratge d'emergència. L'aparell, en què viatjaven 284 passatgers i la tripulació, anava de Vancouver a Sydney, tot i que ha acabat aterrant a Hawaii. 

Segons han informat fonts de la mateixa companyia aèria, trenta persones han estat traslladades a un hospital de Honolulu per ser ateses pels danys ocasionats per les turbulències. Nou d'aquests passatgers presenten ferides de consideració. 

Air Canada ha explicat que l'aparell, un Boeing 777-200, "es va creuar amb fortes turbulències sobtades quan feia dues hores que havien sobrevolat Hawaii". La companyia també ha detallat que, un cop aterrat l'avió a Honolulu, està organitzant un nou vol per portar aquests passatgers a Austràlia, tal com estava previst. 

El relat dels testimonis

"Vam notar la turbulència i tots [els passatgers] vam topar contra el sostre de l'avió, tot va caure a terra... la gent va sortir volant", ha explicat una dels testimonis, Jess Smith, a la televisió local de Hawaii KHON. 

"Vaig veure com algunes persones que no tenien posat el cinturó van sortir disparades cap al sostre, així que [la turbulència] va ser bastant intensa", ha apuntat un altre passatger al mateix mitjà de comunicació. 

A través de les xarxes socials, diversos dels afectats també van fer referència a l'incident. En general tots es mostraven "extremadament commocionats" per la virulència de les turbulències. Alguns d'ells asseguraven que la cabina estava ensangonada i plena de bonys a causa dels cops dels passatgers contra el sostre de l'aparell.