Internacional 11/04/2012

El transatlàntic que recrea el viatge del 'Titanic' reprèn la ruta després d'evacuar un passatger malalt

El vaixell va haver de retrocedir vint milles nàutiques en direcció a la costa d'Irlanda perquè la guàrdia costanera recollís el malalt, un càmera de la BBC que treballava al creuer

Efe
2 min
El vaixell 'MS Balmoral' recrea el Titanic / EFE

LondresEl creuer 'MS Balmoral', que recrea la ruta del 'Titanic', ha reprès el viatge cap a Nova York aquest dimecres després d'interrompre'l ahir per evacuar un passatger que s'havia posat malalt, segons ha explicat avui dimecres l'empresa responsable.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L''MS Balmoral' va salpar diumenge de Southampton (sud d'Anglaterra), el mateix port des del qual va sortir el 'Titanic' el 10 d'abril del 1912. Malgrat aquesta interrupció, espera complir els terminis previstos i atracar a Nova York el pròxim dia 20. Tot i això, aquest no és l'únic ensurt que ha sofert. Un incendi a bord el va haver de fer tornar a port.

Amb 1.309 passatgers a bord, el vaixell navegava amb unes condicions meteorològiques adverses quan el capità, Robert Bamberg, va anunciar que tornava a la costa irlandesa per facilitar l'evacuació "com a mesura preventiva" de Tim Rex, càmera de la cadena britànica BBC.

El creuer va retrocedir vint milles nàutiques en direcció a la costa d'Irlanda, i un helicòpter de la guàrdia costanera irlandesa es va fer càrrec del càmera, de 56 anys.

L'empresa organitzadora del viatge, Milers Morgan Travel, no ha revelat "per motius de confidencialitat" la malaltia que va forçar l'evacuació de Rex, però el capità ha assenyalat a la BBC que l'operació va ser un "èxit".

L''Ms Balmoral' ha reprès aquest dimarts a la nit la ruta de dotze dies que l'ha de portar fins a Nova York. La companyia espera que aquest incident no endarrereixi l'arribada del vaixell al punt on la nit del 10 d'abril el vaixell va col·lisionar amb l'iceberg i al punt del seu enfonsament. El dia 14 a la nit i el diumenge 15 estan programades misses en record a les víctimes.

El vaixell va partir de Southampton diumenge, dos dies abans de la data en què el 'Titanic' va iniciar el seu trajecte, ja que no pot assolir la mateixa velocitat que el transatlàntic sinistrat, en l'accident del qual van morir 1.522 persones la matinada del 15 de abril del 1912.

Les primeres etapes del viatge han estat protagonitzades pel mal temps, que va forçar la cancel·lació d'un espectacle a la coberta del vaixell per motius de seguretat.

Entre el passatge del vaixell hi ha turistes de 28 països, entre els quals parents de víctimes i de supervivents del naufragi, així com experts en la seva història i un grup de música que tocarà els mateixos temes que van amenitzar les vetllades en el fatídic viatge de principis del segle XX.

El creuer compta amb 1.309 passatgers, el mateix nombre que el Titanic, i té un cost per persona de fins a 11.500 euros.

stats