Internacional 04/09/2013

Veneçuela es recupera a poc a poc d'una gran apagada elèctrica

Maduro qualifica el tall de "cop elèctric de l'extrema dreta"

Ara
1 min
Els negocis a la capital han hagut de tancar per l'apagada elèctrica. JUAN BARRETO / AFP

BarcelonaVeneçuela encara es recupera de l'apagada elèctrica que va patir durant la jornada de dimarts i que va deixar sense servei 17 estats de 23 durant almenys tres hores. El tall es va produir a la línia 765, que ofereix el 65% del subministrament, i va afectar sobretot la zona occidental i central del país, així com Caracas.

Desordre a la capital

El caos es va apoderar de la ciutat, i l'activitat a les oficines i les institucions es va aturar, així com el transport públic. Molts habitants van haver de tornar a casa seva caminant i el trànsit es va col·lapsar.

Al final del mateix dia, però, sis estats, inclòs Caracas, ja havien recuperat la llum, segons un comunicat de la ministra de Comunicació, tot i que el restabliment de tot el servei serà "progressiu".

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, va atribuir el tall a un "cop elèctric de l'extrema dreta" al seu Twitter abans que es fes cap investigació i va posar en alerta l'exèrcit per "protegir el país".

Deficiència crònica del sistema

No obstant això, analistes citats pel diari veneçolà 'El Universal' consideren que es van excedir els límits de transmissió i que l'apagada és el resultat de la debilitat que persisteix al sistema elèctric local.

Durant el cap de setmana passat, el país va patir diversos talls de llum. En els últims nou mesos hi ha hagut tres grans apagades elèctriques, si bé aquesta ha sigut la més important.

stats