RELIGIÓ

La violència religiosa deixa almenys 38 morts a Nigèria durant les celebracions de Nadal

Una cadena d'explosions a Jos, al centre del país, durant la Nit de Nadal ha estat simultània a la crema de dues esglésies al sud del país

Una sèrie d'atacs durant les celebracions del Nadal a Nigèria ha deixat un balanç d'almenys 38 morts, segons xifres oficials. Durant la nit del divendres, una cadena de bombes detonades en diferents poblats de la perifèria de Jos, ciutat del centre del pais marcada pels freqüents enfrontaments entre la comunitat islàmica i la cristiana, van matar 32 persones i van deixar 74 ferits de gravetat en plena celebració del Nadal.

A Maiduguri, al sud del país, almenys sis persones van morir en atacs perpetrats suposadament per grups islamistes radicals que van cremar dues esglésies. Els atacs tenen lloc en un moment difícil del president Goodluck Jonathan, qui du a terme una campanya controvertida per a les primàries del seu partit previstes pel 13 de gener. Un pacte intern del Partit Democràcia del Poble (PDP) estableix que el poder ha de ser rotatori entre la majoria musulmana del nord del país i la cristina del sud.

Centenars de persones han mort en els darrers anys en enfrontaments a la zona de Jos, al centre del país, on xoquen la comunitat d'autòctons majoritàriament cristiana i els immigrants de religió musulmana.

Més continguts de