80 ferits lleus al sud de França en una estampida per una falsa alarma d'atemptat

La policia està investigant l'origen del so estrident –com si fos una detonació– que va provocar el pànic al passeig marítim de la localitat de Juan-les-Pins, propera a Niça

Almenys 80 persones van resultar ferides lleus aquest dissabte després d'una falsa alarma d'atemptat a la localitat francesa de Juan-les-Pins –al sud del país i a pocs quilòmetres de Niça– que va provocar una gran estampida de persones, segons han informat avui mitjans locals.

Els fets van passar cap a les 22.30, hora local, a prop del passeig marítim del municipi, després que la gent confongués un so fort, l'origen del qual encara no s'ha determinat, amb un atemptat.

La detonació, que es creu que podria procedir d' un petard o d'un motor, va fer que la gent corregués a refugiar-se a restaurants i a cafès propers, i tombessin cadires i taules.

Un centenar de bombers, segons l'emissora France Bleu, van intervenir per atendre els ciutadans i calmar la situació, que es va produir just un mes després de l' atemptat jihadista a Niça en què van morir 85 persones i més de 400 van resultar ferides.

L'emissora local  explica a la seva edició digital que la policia estudia les imatges de les càmeres de videovigilància i interroga testimonis per aclarir els fets.

El  diari 'Nice Matin' afegeix que en un primer moment els ferits van ser atesos sobre el terreny, a les terrasses o a les cadires dels bars, i que després van ser transportats a centres sanitaris de localitats pròximes com Canes, Niça o Antibes.

La majoria de persones, segons la directora adjunta de l'hospital de la Fontonne, Michéle Cadiou, van patir talls, però almenys tres persones van ser sotmeses a cirurgies ortopèdiques.

Més continguts de