Wikileaks

Anunci per Twitter

Wikileaks es refugia en un domini suís després del bloqueig del seu web

La nova adreça wikileaks.ch substitueix wikileaks.org, que ahir va deixar de funcionar

Wikileaks està diposada a sobreviure costi el que costi. Si ahir la companyia Amazon, que allotjava el seu domini, wikileaks.org, va suprimir-lo, avui l'organització de Julian Assange ja ha trobat una nova adreça web, localitzada a Suïssa, des d'on seguirà treballant. Es tracta de wikileaks.ch, tal com ha anunciat aquest matí via Twitter la mateixa entitat.

Després que aquesta setmana Wikileaks revelés de nou una gran quantitat de documents confidencials dels Estats Units, l'organització s'havia allotjat en dos servidors diferents: un de suec, Bahnhof, i un de nord-americà, Amazon. Aquest últim va decidir ahir expulsar wikileaks.org –per pressions polítiques, segons denuncia Wikileaks–, fet que debilitava molt l'organització. La creació del nou domini suís sembla que li dóna un respir, si més no temporalment.

D'altra banda, diversos usuaris ja estan anunciant, a través de Twitter, la creació diversos mirrors (còpies de la pàgina allotjades en altres servidors) del nou web de Wikileaks, de manera que la informació no desaparegui en cas d'un nou bloqueig del lloc oficial.

Més continguts de