Internacional 16/03/2020

La Xina enviarà subministraments mèdics d'urgència a Espanya

El ministeri d'Exteriors agilitzarà els intercanvis comercials amb Pequín, que s'ofereix també a enviar experts

Ara
1 min
La ministre d'Afers d'Exteriors, Arancha González Laya.

BarcelonaEl ministre d'Afers Exteriors xinès, Wang Yi, ha anunciat aquest diumenge que la Xina enviarà a Espanya subministraments mèdics i de protecció sanitària per al coronavirus, segons Europa Press.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Wang ha parlat per telèfon amb la seva homòloga espanyola, Arancha González Laya, i li ha ofert la seva ajuda, tal com ella mateixa explica a Twitter. Per facilitar la importació de material sanitari per lluitar contra el coronavirus, el ministeri de González Laya "agilitzarà els intercanvis comercials amb la Xina".

El govern xinès també s'ha ofert a assessorar els equips mèdics espanyols per videoconferència i fins i tot a enviar un equip d'experts a Espanya quan sigui necessari. La Xina ja ha enviat un equip de suport a Itàlia per ajudar el govern de Giuseppe Conte en la seva batalla contra el coronavirus.

La ministra espanyola i el seu homòleg xinès van parlar per telèfon diumenge, l'endemà que l'embaixada xinesa recriminés al dirigent de Vox Javier Ortega Smith que es referís al coronavirus Covid-19 com un "virus xinès". La ministra va garantir a Wang la lluita del govern espanyol contra "l'estigmatització del virus", segons destaca l'agència de notícies xinesa Xinhua.

stats