Vila responsabilitza APB de les inundacions després d'acordar ampliar la capacitat dels sobreeixidors del port

El batlle de Vila, Rafa Ruiz, ha afirmat que les obres  podrien començar en els propers dies

L'Ajuntament d'Eivissa i Autoritat Portuària han acordat avui fer obres complementàries en el port de la Marina per evitar les inundacions que s'estan produint a la ciutat cada vegada que es registren fortes pluges. En la roda de premsa posterior a la reunió entre l'alcalde de Vila, Rafa Ruiz, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, el batle ha explicat que Autoritat Portuària i l'administració municipal han acordat ampliar la capacitat dels tres sobreeixidors del port per evitar noves inundacions.

Així mateix, en la reunió mantinguda entre els tècnics municipals, l'empresa concessionària de la xarxa d'aigües, Aqualia, i Autoritat Portuària (APB) també s'ha acordat fer un estudi topogràfic amb la finalitat de saber si es pot aprofitar la canonada de pluvials de gran grandària que es va fer en el port per recollir aigua de la Marina i que actualment està sense ús. Aquesta actuació podria ajudar a evitar qualsevol càrrega de la xarxa municipal encara que encara s'ha de comprovar si realment és viable.

Amb relació a la primera mesura, la d'ampliar la capacitat dels sobreeixidors del port, l'alcalde ha apuntat que es podrien començar les obres en els propers dies i serien complementàries a les que ja es van fer fa uns dies. Amb aquestes obres, es recollirà aigua a una cota més baixa i s'ampliarà la capacitat dels tres punts d'alleujament que ja es va habilitar, incorporant un punt addicional al carrer Garijo.