ARA DIUEN QUE...

Isern fa “comprovacions” personals per decidir si opta a la reelecció

Ramon Socias, un "entrenador" per als socialistes

- El batle de Palma, Mateu Isern, assegura que encara no ha decidit si es presentarà o no a la reelecció com a candidat. Ara diu que vol saber si la majoria del partit a Ciutat i el president José Ramón Bauzá li donen suport. I assegura que està fent "comprovacions de manera personal" per decidir si hi juga o no. Dijous dia 9 es reunirà la junta territorial de Palma i obrirà el termini d'uns 15 dies perquè aquells que vulguin ser el candidat a Cort s'hi puguin presentar. Començarà llavors el compte enrere.

- Encara no havia fet oficial la intenció de presentar-se a les primàries del PSIB a Palma, i a Twitter ja tenia un perfil on, en castellà, Ramon Socias es presenta com a "metge i 'coach', sempre al costat de les persones. Som militant del PSIB-PSOE i vull ser batle de Palma". Ha sorprès a més d'un la seva faceta com a 'coach' (preparador per millorar objectius empresarials, polítics...), però el cert és que Socias ha fet alguna conferència en aquest vessant i, sense anar més enfora, en pronuncià una el gener passat a l'Escola de Negocis ESERP Mallorca.

- El Parlament aprovarà avui, amb els vots del PP i previsiblement de MÉS, la creació d'una comissió d'investigació sobre Son Espases plantejada pels populars. La comissió no abastarà només aquells àmbits que investiga la Fiscalia Anticorrupció, que són l'elecció del solar i el procés d'adjudicació, curiosament els únics que afecten la gestió del PP, sinó que se centrarà bàsicament en la gestió posterior del Pacte. Les propostes de comissió presentades pel PSOE no prosperaran perquè la majoria absoluta del PP ho impedirà.

- Un dels ponents en el congrés d'auditors que es fa a Palma ha retret als professionals del gremi l'auditoria de Bankia, on es van fer passar com a despeses informàtiques els 15 milions que ara s'ha conegut que alguns dirigents destinaren a despeses personals amb les targetes 'black'. En el mateix congrés, el president Bauzá ha bravejat de transparència. Aquest dimarts, en la darrera jornada, hi farà una ponència el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach.

- La CAEB, una de les entitats que està sent investigada per la Fiscalia Anticorrupció per una suposada desviació de fons destinats a cursos de formació, ja s'ha oferit a col·laborar amb els fiscals. La patronal s'hi ha oferit a través d'una persona que, curiosament, ja ha hagut de declarar davant la Fiscalia per un altre cas.

El + vist

El + comentat