Joan Carles I a Felip VI sobre la infanta: "Deixa-m'ho a mi, que som son pare"

És el consell que, segons el periodista Fernando Ónega, l'exmonarca va oferir al seu fill

"Deixa-m'ho a mi, que som son pare" és el consell que, segons el periodista Fernando Ónega, ha fet recentment Joan Carles al seu fill, el rei Felip VI, sobre la situació de la germana d'aquest, la infanta Cristina, que s'asseurà a la banqueta dels acusats pel cas Nóos.

Ónega, autor de 'Joan Carles I, l'home que va poder regnar', fa un repàs al seu regnat i revela els secrets de l'abdicació i el "cop terrible" que li ha suposat la imputació de la seva filla.

Relata el periodista que fa tres anys l'encara rei Joan Carles va enviar als Estats Units dos emissaris –un d'ells, Fernando Almansa– per parlar amb la infanta Cristina i demanar-li que renunciàs als drets successoris a la Corona pel bé de la institució. La infanta "va prendre nota" d'aquesta sol·licitud, però fins ara no hi ha hagut cap resposta.

Ja a prop d'aquest Nadal, el rei Joan Carles i el seu fill van parlar una altra vegada sobre la situació penal de la infanta i la seva assistència als actes familiars per les festes. Durant aquesta conversa, Joan Carles va recomanar al fill que el deixàs intervenir-hi a ell. No consta a Ónega que el rei Joan Carles hagi tornat a parlar de l'assumpte amb la seva filla, tot i que sí que ha pesat molt la seva opinió que sigui apartada de la família reial.

A 'Joan Carles I, l'home que va poder regnar', Ónega inclou el primer testimoniatge del monarca després de l'abdicació el passat mes de juny, un moment històric que va viure amb una barreja de sentiments contradictoris.