Publicitat
Publicitat

Jorge Campos denunciarà la jutgessa per opinar "de manera gratuïta i innecessària"

El president del Círculo Balear considera que la jutgessa s'ha extralimitat en les seves funcions en la sentència del cas que absol els acusats d'injuriar-lo. També anuncia un recurs i una queixa formal al deganat de Palma

El president de la Fundació Nacional Círculo Balear (FNCB), Jorge Campos, denunciarà davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) la jutgessa que va absoldre un home denunciat per ell per injúries per haver fet "una valoració innecessària i gratuïta" en contra seu en la sentència.

La jutgessa de reforç del Jutjat d'Instrucció número 2 de Palma, Margalida Victòria Crespí, va absoldre d'una falta d'injúries l'acusat d'anomenar "rata" a Campos, per considerar que els fets han prescrit i per falta de proves per acreditar qui va proferir la injúria. A més, va advertir en la sentència que, si bé l'insult va poder ser injuriós, es va produir després d'una provocació de Campos, susceptible d'apreciar-se com a delicte d'injúries.

La magistrada afirmava sobre el comportament de Campos que "manifestar, a més davant la premsa, que determinats sectors de persones que pertanyen a una ideologia concreta, el nacionalisme catalanista en aquest cas, són simpatitzants d'una organització terrorista és gravíssim i hauria de donar lloc a la incoació d'un procés penal per la possible comissió d'un delicte d'injúries".

Camps considera que es tracta "d'una valoració innecessària, gratuïta, que no té cap relació amb l'objecte del judici". "Pretén imputar un delicte i atemptar contra l'honorabilitat del denunciant sense cap prova, de manera que el deixa en una situació d'indefensió", ha informat en un comunicat.

Per al president del Círculo Balear, les opinions de la magistrada són "valoracions impròpies d'un jutge", ja que "pretén convertir els botxins en víctimes".

Campos ha recordat que els fets es remunten a l'agost del 2009, quan després de l'atemptat en què ETA va matar dos guàrdies civils a Palmanova, en una roda de premsa, Campos va apuntar cap a possibles connexions entre integrants d'aquesta organització i grups independentistes de Balears. Dies després d'això, algú va insultar el president de la FNCB a una pàgina web dient: "Supòs que aquesta rata, quan van matar els dos guàrdies civils, va treure el cava de la nevera i va dir 'ja tinc més arguments'".

Jorge Campos va denunciar ser víctima d'injúries i posteriorment va acusar un treballador del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que durant el judici va negar ser autor dels insults.

El president del Círculo Balear ha criticat que la jutgessa justifiqui els comentaris contra ell per haver-hi hagut una provocació i qualifiqui les seves declaracions com a gravíssimes i injurioses. Així, recorrerà la sentència perquè considera acreditada l'autoria d'un dels comentaris per part d'un membre d'ERC i perquè creu que els fets no han prescrit. A més, es queixarà davant el jutge degà de Palma, Francisco Martínez Espinosa, i denunciarà la jutgessa davant el CGPJ, a més de sol·licitar que la magistrada sigui sancionada.

El president de la FNCB considera que la jutgessa s'ha extralimitat en les seves funcions. "Ni la mateixa jutgessa que m'acusa no ho va fer quan podia. Sembla que ho inclou ara en una sentència, sense cap prova, perquè d'aquesta manera no puc defensar-me de les seves greus acusacions. És intolerable", ha assegurat Camps.

Així mateix, ha insistit que "pot haver-hi vinculacions entre el pancatalanisme radical i l'entorn etarra". "No és el mateix que indica aquesta senyora en la sentència inventant que he afirmat que els sectors nacionalistes són simpatitzants d'ETA", ha puntualitzat.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT