ArqueoMallorca organitza les primeres jornades sobre el patrimoni arqueològic

Els dies 8, 9 i 10, la Misericòrdia serà l'espai on es reuniran experts per demostrar com el patrimoni arqueològic pot ser un agent dinamitzador del territori

El projecte ArqueoMallorca reunirà el 8, 9 i 10 de setembre les primeres jornades per la dinamització del patrimoni arqueològic i que es portarà a terme a la Misericòrdia. En aquests tres dies, experts en arqueologia i en patrimoni es reuniran per debatre i reflexionar sobre la gestió i dinamització d'aquest patrimoni cultural i arqueològic de les Illes Balears.

Les jornades són el primer resultat de treball que realitza ArqueoMallorca, promogut per l’associació Mallorca Rural i amb el suport del Consell de Mallorca, a través de l’Agència Eurolocal i de la direcció insular de Patrimoni. Entre els tres dies, també hi han activitats més lúdiques destinat a tots els públics com taller de cuina romana, visita guiada pel casc antic de Palma i d'altres on la tecnologia hi compta un paper fonamental amb la 'Viquimarató arqueològica' a la UIB.

Des de l’associació Mallorca Rural, han desitjat que la feina feta tengui una continuïtat des de les institucions: "hem fabricat una eina potent, ara s’ha de fer servir i ha de ser sinònim de qualitat", segon el seu president, Jaume Orell. Per la seva banda, la tècnic arqueològica del Consell, Helena Inglada, expressa que "ara el repte és de futur. És un moment molt dolç per crear i construir, per concretar tota aquesta feina en projectes". El dimarts 8 s'estrenen aquestes jornades a partir de les 10h.