El Govern va fer l'informe sobre la compatibilitat de Bauzá sense tenir tota la informació

Faltaven pàgines a l'escriptura pública de la societat Bauser

El Govern va emetre l'informe a favor de la compatibilitat del president José Ramón Bauzá per poder exercir el càrrec essent titular d'una farmàcia i mantenint negocis privats a través de dues societats, basant-se en una informació incompleta. Així s'ha posat de manifest ara a través del procés judicial obert per l'oposició.

PSIB i MÉS advertiren al Tribunal Superior de Justícia que faltava documentació de l'expedient, concretament faltaven pàgines de l' escriptura pública de la societat Bauser, l'empresa dedicada al comerç d'articles mèdics i ortopèdics de la qual era administrador únic. El jutjat va demanar al Govern que completàs la informació i la resposta de la llavors directora general de Funció Pública i ara consellera, Núria Riera, és que tota la informació relativa a l'expedient de Bauzá és la que es va enviar en el seu moment. I, per tant, s'entén que Núria Riera va signar un informe favorable a Bauzá que es va fer sense la documentació que faltava.

"Com es pot fer un informe jurídic que avalava la compatibilitat del president quan una de les peces claus que és l'expedient de Bauser està incomplet", es preguntà la diputada de la coalició MÉS, Fina Santiago, qui demanà a l'Executiu que no "oculti" més informació sobre el tema i doni tota la documentació necessària per poder saber quines propietats i empreses té el president.

La socialista Pilar Costa considera que el fet que el Govern fes l'informe sense tenir tota la informació demostra que la Conselleria d'administracions Públiques "tenia predeterminat" que havia de declarar la compatibilitat del president quan, segons ella, ha incorregut en una "triincompatibilitat" perquè essent president ha estat titular d'una apotecaria (encara ho és) i administrador de dues empreses, que "està absolutament prohibit".

Precisament la consellera Riera, que és qui va signar l'informe sobre la compatibilitat del president, ha assegurat que no té constància que faltàs informació. Riera ha recordat el procés, ha mostrat respecte per les decisions judicials i no ha volgut fer cap més valoració.

Una vegada el Govern ha reconegut que no té més documentació relativa a l'expedient de Bauzá, la Sala del Contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha aixecat la suspensió del procés i ha avisat a PSIB i MÉS que tenen fins al proper dia 24 d'aquest mes per formalitzar la demanda contra la declaració favorable a la compatibilitat de Bauzá.

Més continguts de