El CNI alerta el Suprem d'intents de 'hackeig' als correus dels membres del tribunal del Procés

Anonymous Catalonia reivindica l'atac informàtic als comptes corporatius dels jutges

El Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) ha alertat el Tribunal Suprem d'un intent massiu d'atacs informàtics als correus electrònics corporatius de la majoria de membres del tribunal del Procés. Segons ha avançat 'El Confidencial' i ha confirmat l'ARA, el Suprem ha rebut aquest avís per part dels serveis secrets de l'estat espanyol, que han detectat intents de 'hackeig' a les comunicacions privades dels magistrats en un moment especialment rellevant del procediment judicial: la deliberació i la redacció de la sentència.

Fonts del Suprem consultades no coneixen l'abast de l'atac i no saben si es va quedar en intent o efectivament es va arribar a tenir accés als correus electrònics dels magistrats. En qualsevol cas, el CNI ha advertit l'alt tribunal que augmenti les mesures de seguretat, segons alguns mitjans, per bé que els jutges no estarien especialment preocupats perquè no utilitzen els comptes corporatius per intercanviar comunicacions sobre la causa del Procés.

Aquest avís del CNI arriba tres dies després que Anonymous Catalonia afirmés a Twitter que el poder judicial espanyol té "un problema de seguretat" i aquest dissabte ha publicat diverses piulades amb imatges que demostrarien que han accedit al correu de Manuel Marchena.

Més continguts de