Casado demana aplicar la Llei de Seguretat Nacional davant de qualsevol "nou tall d'infraestructures"

El líder del PP critica que "la Generalitat aleni l'avalot, la insurrecció i la desobediència"

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat aquest dimarts a Àvila que el govern en funcions de Pedro Sánchez ha d'activar la Llei de Seguretat Nacional "si hi ha un nou tall d'infraestructures o una pressió a les institucions públiques", així com si es dona algun cas d'"inacció política" davant les protestes. 

El popular ha donat per bona la feina de la policia davant les protestes de dilluns, però ha advertit de "declaracions inacceptables" de comandaments dels Mossos, conselleria de l'Interior i del president Torra "quan diuen que respecten actituds reprovables d'algunes persones que van prendre el poder". "El que es va veure ahir al carrer és totalment inadmissible", ha dit Casado, que creu que "no pot ser la mateixa Generalitat qui estigui alenant l'avalot, la insurrecció i la desobediència". 

De cara al futur, Casado ha expressat que hi ha "carències a l'ordenament jurídic" i ha demanat la recuperació del delicte de "rebel·lió impròpia". També ha defensat que el govern espanyol "ha de vetllar pel compliment efectiu de les penes" i per fer-ho ha insistit a demanar que l'estat recuperi competències en institucions penitenciàries transferides a la Generalitat.