Centenars d'estudiants protesten a la plaça Universitat contra la sentència i l'actuació policial

Estan convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)

Centenars de persones, la majoria joves, s'han concentrat aquest vespre a la plaça Universitat de Barcelona per protestar contra la sentència del Procés i l'actuació policial. Minuts abans de les 19 h, hora en què el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat els joves i estudiants a la plaça, mig miler de persones es concentraven a l’escenari triat per tornar a denunciar la sentència del Procés i la repressió que va derivar-se’n per part dels cossos policials durant les manifestacions de la setmana passada.

Cap de setmana de manifestacions a favor i en contra de la sentència del Procés

Mentre la concentració anava omplint-se, set furgons dels Mossos d’Esquadra esperaven a la ronda de Sant Antoni, així com una ambulància del SEM. També s’hi podien observar un parell de vehicles de la Guàrdia Urbana i una forta presència de mitjans de comunicació.

Abraçats pels aplaudiments dels assistents de més edat, ha arribat a la plaça una primera columna amb una pancarta en la qual es llegia “Contra la injustícia, resistim”. Els participants hi han entrat amb estelades i banderes de l’organització juvenil Arran mentre la gent ja concentrada a la plaça corejava “Sempre amb el nostre jovent!”

Tot i que el públic és principalment jove, són desenes de persones adultes i col·lectius de jubilats els que han volgut sumar-se a la protesta. Encara amb la ressaca de la marxa lenta ahir pel centre de Barcelona del personal docent i les famílies sota el lema “No toqueu el nostre jovent”, algunes dones han recuperat cartells en què es pot llegir “Si els toqueu, hi trobareu les mares”.

Quan eren prop de les 20 h, la marxa ha enfilat el carrer Pelai en direcció a la plaça de Catalunya. Els ja milers de manifestants que participen en la mobilització del SEPC marxen sota una pancarta amb el lema “Si ens preneu el futur, ens trobareu als carrers”. Els assistents han iniciat la marxa al crit d'“1 d’Octubre, ni oblit ni perdó” i “Els carrers seran sempre nostres”.