Voluntaris de SCC vigilaran que no hi hagi conductes antidemocràtiques a la manifestació unionista de dia 27

L'entitat convida a concentrar-se vestit de blanc a "tothom que aposti per la convivència"  

El president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez Costa, ha fet una crida aquest dimarts a la participació en la manifestació unionista del diumenge 27 a les 12.00 h sota el lema "Per la concòrdia i per Catalunya, prou". "Catalunya pot seguir el camí de la confrontació, de la violència, del Procés, o bé el de la serenitat, la concòrdia, l'estat de dret i l'autogovern", ha afirmat en roda de premsa, i ha cridat els ciutadans a concentrar-se vestits de blanc, "sense símbols partidistes". Amb aquesta concentració, l'entitat busca generar la imatge d'una "onada tranquil·la i serena que recorri els carrers de la ciutat". Per això, ha advertit el vicepresident de SCC, Àlex Ramos, seran estrictes i activaran mecanismes per evitar que ningú amb "plantejaments antidemocràtics" pugui fer-se sentir. "Ningú que tingui ganes de confrontació està convidat", ha insistit, i ha explicat que SCC comptarà amb "centenars de voluntaris per controlar aquesta situació".  

L'entitat ha insistit a destacar el caràcter "pacífic i cívic" de la manifestació després d'una setmana d'aldarulls a Barcelona, en què també hi va haver una concentració de l' extrema dreta dijous passat, quan un grup ultra va enxampar un jove antifeixista sol i el va apallissar.

"La nostra condemna més rotunda al clima d'extrema violència viscut la setmana passada a Catalunya", ha dit Sánchez Costa, que ha expressat el seu suport als cossos policials. "Des de les institucions es crida constantment i es fa apologia de la desobediència, es relativitza l'estat de dret, i això és un còctel molt perillós que després contribueix a crear climes com el viscut la setmana passada a Catalunya", ha insistit, i ha demanat al president Quim Torra, "convertit en un infiltrat populista i radical a les institucions", que "plegui". En canvi, s'ha negat a opinar sobre l'actuació del president espanyol, Pedro Sánchez, en les últimes setmanes.

L'entitat ha hagut de fer equilibris per poder fer aquesta manifestació en ple període electoral, segons ha sabut l'ARA. De fet, la concentració de SCC es produeix després que Ciutadans organitzés una manifestació a Sant Jaume a títol individual diumenge passat. "Màxim respecte a l'acte i les decisions de Cs", ha afirmat Sánchez Costa. Amb tot, ha expressat la voluntat que el seu acte sigui més transversal: "Hi ha persones que en algun moment s'han sentit pròximes a l'ideal sobiranista però que veuen que tot això no condueix enlloc i volen rebutjar aquesta confrontació que estem vivint", ha dit. "També estan cridades a sumar-se a aquesta majoria social".  

Tot i que els partits hi estan convidats, la capçalera la formaran "ciutadans anònims i entitats cíviques", segons ha explicat el president de SCC, Fernando Sánchez Costa, que ha especificat que hi ha una setantena d'organitzacions cridades a secundar la concentració. "A les portes d'una campanya electoral considerem que és la societat civil la que ha de liderar", ha assegurat. Fonts de SCC expliquen que tant Cs com el PP preveuen assistir a la concentració, i esperen que el PSC també ho faci.