Minut a minut Eleccions 28-A: la jornada de reflexió

19:27

#ÚLTIMAHORA: La defensa de @jordialapreso no presentarà finalment demà la petició de mesures cautelars al TEDH

Cartell en què s’exigeix la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart durant una manifestació. Cartell en què s’exigeix la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart durant una manifestació.

La defensa de Jordi Sànchez no presentarà finalment demà la petició de mesures cautelars al TEDH sinó que farà un recurs d’apel·lació contra la decisió de Pablo Llarena a la sala segona del Tribunal Suprem. Avui mateix l'exjutge Josep Casedevall considera que el recurs volien presentar els advocats de Jordi Sànchez al Tribunal Europeu dels Drets Humans d'Estrasburg per tal que pugui assistir al ple d'investidura té "possibilitats minses, vista la jurisprudència". En declaracions a TV3, Casedevall, que va ser vicepresident del TEDH durant cinc anys, ha dit que veu molt difícil que la petició prosperés.

D'aquesta forma, Sánchez intenta defensar el seu dret a acudir al ple d'investidura com a president de la Generalitat després de la negativa a aquesta opció per part del jutge del Suprem Pablo Llarena. El president del Parlament, Roger Torrent, va decidir divendres ajornar indefinidament el ple d'investidura, previst en un principi per demà, a l'espera que es resolguessin les mesures cautelars que Jordi Sànchez tenia previst demanar demà davant el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg, una opció que ara s'ha posposat.

La setmana passada, la defensa de Sánchez va demanar al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena que posés fi a la seva situació de presó preventiva i també que li concedís un permís per acudir al ple d'investidura. No obstant això, Llarena va denegar a Sànchez, candidat proposat per JxCat per ser investit president, el permís per acudir al Parlament al ple convocat per Torrent i també va rebutjar que sortís en llibertat

Facebook Twitter

Segueix tot el minut a minut