"La DUI no formava part del pla inicial": Mariano Bergés, l'advocat de Bassa, en 10 frases

El lletrat rebat l'alçament violent i remarca la resistència passiva dels votants l'1-O

1. "L’ordre constitucional no va córrer cap perill perquè si no el consell de ministres hauria declarat l’estat de setge".

2. "El 155 no va trobar cap resistència i es va acatar la convocatòria d’eleccions".

3. "El plantejament del ministeri fiscal ens sembla artificiós, perquè segons ell l'alçament i la violència es van donar per separat".

4. "No va córrer perill cap vida, no es van aïllar comunicacions, no es van ocupar punts neuràlgics, els agents de l'autoritat no van fer servir armament especial. I la conducta dels ciutadans va consistir simplement en resistir-se".  

5. "La convocatòria del referèndum no buscava un alçament violent sinó obrir un procés de negociació".

6. "Bassa no coneixia els informes de riscos que van lliurar els Mossos, però tanmateix no es pot castigar el risc de la violència".

7. "Només hi va haver sis detinguts entre els més de dos milions de votants".

8. "La declaració d’independència no es va publicar al DOCG, no es va constituir la República, Catalunya no es va segregar, la DUI no formava part del pla inicial, era un pols polític".

9. "Tampoc hi va haver sedició perquè no es va produir un alçament, les barricades de què parla la Guàrdia Civil són tres o quatre taules que es van retirar en pocs segons i les forces de seguretat van poder practicar la diligència judicial com s'ha pogut veure a les imatges que han proporcionat els mateixos cossos policials".

10. " Bassa mai va impulsar els ciutadans a defensar les escoles l'1-O. Va ordenar que es complissin les disposicions judicials".

Més continguts de