Balears 04/07/2013

Madrid diu ara que no canviarà de lloc "cap edifici judicial"

El director general de Relacions amb l'Administració de Justícia del govern espanyol diu que finalment no s'eliminarà cap jutjat

Q. Torres
1 min

PalmaCap edifici judicial serà modificat o canviarà de lloc. Així ho ha dit avui a Palma el director generals de Relacions amb l'Administració de Justícia del Ministeri, Ricardo Conde Díez, que ha estat requerit sobre la possibilitat de suprimir els jutjats d'Inca, Manacor, Eivissa i Menorca, com estava previst en l'esborrany del projecte de llei de planta i demarcació judicial.

"No es modificarà ni es canviarà de lloc ni un edifici judicial" i "tots els que estan ara en funcionament seguiran funcionant", ha afirmat Conde, qui ha reconegut que el primer esborrany, que plantejava agrupar partits judicials, ha estat abandonat per la polèmica que generà i es treballa en un text alternatiu, que "suprimeix la totalitat de partits judicials i en configura un de sol, que seria la província".

El director general s'ha reunit avui a Palma amb membres del Tribunal Superior de Justícia de Balears, entre ells el seu president Antoni Terrasa, en una ronda de trobades per conèixer la situació de l'administració de Justícia a les Balears.

stats