Red Eléctrica negociarà amb el Govern per fer la línia d'alta tensió

La companyia confia en una solució pactada per al projecte del Llevant

La companyia Red Eléctrica Española (REE) ha decidit no recórrer la paralització de la tramitació del projecte de la línia elèctrica d'alta tensió entre la subestació dels Bessons, a Manacor, i Artà. Segons informa l'agència Efe, negociarà amb l'Executiu per tal d'aconseguir una solució consensuada, han comentat fonts de l'elèctrica.


Per tant, REE no recorrerà la decisió del Govern i confia a trobar una sortida pactada.


La Conselleria d'Economia i Competitivitat suspengué la setmana passada la tramitació del procediment d'autorització d'instal·lacions elèctriques de tres expedients promoguts per Red Eléctrica per a la línia d'alta tensió, amb la finalitat d'estudiar alternatives que signifiquin el "menor impacte possible" després de la inquietud "manifestada pels veïns".


REE argumenta que la línia elèctrica Artà-Bessons (Manacor) és "clau per garantir el subministrament del Llevant de Mallorca".


La companyia remarca, a més, que la infraestructura "minimitza els riscos i les pèrdues en la interconnexió elèctrica submarina Mallorca-Menorca".


El projecte preveu també l'ampliació de les subestacions elèctriques d'Artà i Manacor. REE manté que el traçat no afecta espais naturals protegits ni ANEI i que la seva distància respecte dels habitatges és "superior a la reglamentàriament requerida".

El + vist

El + comentat