El Pi pactarà amb l'esquerra a Llubí

MÉS, Feina per Llubí i els regionalistes deixaran el PP a l'oposició

Hi haurà govern progressista amb el suport d'El Pi a Llubí. Les formacions MÉS (4), El Pi (2) i Feina per Llubí (1) presentaran demà el seu pacte de govern al consistori. Es tracta d'un acord ampli, ja que les tres formacions sumen 7 regidors, un més que el que és necessari per formar majoria. Tot i que encara no han transcendit detalls de l'acord, la batlessa seria Magdalena Perelló durant tota la legislatura.

D'aquesta manera, el PP quedaria com a únic partit de l'oposició. Els populars han governat durant els darrers quatre anys en minoria. El pacte dels econacionalistes i els regionalistes era més probable que un acord conservador, ja que les dues formacions han actuat conjuntament en diverses ocasions des de l'oposició els darrers quatre anys.

El Partit Popular, amb 4 regidors, va ser la força més votada el 24-M, tot i que va perdre 80 vots respecte del 2011. MÉS també va mantenir els 4 edils i va perdre una quarentena de suports. El Pi, per la seva banda, va guanyar uns 70 vots i va aconseguir dos regidors, un més que el que obtingué Convergència fa quatre anys. El PSOE, que tenia un regidor, no es va presentar. Sí que ho va fer una nova formació: Feina per Llubí, formada per independents i de caire progressista, que ha entrat al consistori amb un edil.