La defensa del denunciant de l'exprior de Lluc lamenta la difusió d'informació "falsa i esbiaixada"

El cas segueix la via canònica i està pendent de la decisió del jutge sobre el seu arxiu

La defensa del jove que  va denunciar l'exprior de Lluc, Antoni Vallespir, per abusos sexuals ha sortit al pas de les informacions sobre el cas que han sortit a premsa els darrers mesos. L'advocada Ester García qualifica en un comunicat de "lamentable" l'ús d'informació "falsa, esbiaixada i injusta" amb la finalitat de "qüestionar i desacreditar" el denunciant. Així mateix, la lletrada ha negat que el seu client hagi reclamat una compensació econòmica per danys i perjudicis davant cap instància, ni ordinària ni eclesiàstica.

Finalment, García lamenta que Lluc i la Real, els dos llocs on presumptament es varen cometre els abusos, desobeeixin el Bisbat de Mallorca, que va manar que no es fessin manifestacions públiques sobre els casos de presumpta pederàstia denunciats en el si de l'Església. Tant a Lluc, on el pare Amengual va fer un sermó en què defensà la innocència del prior, com a la Real, on segons el diari El Mundo s'ha iniciat una recollida de firmes a favor de Vallespir, s'ha qüestionat la credibilitat del denunciant.

Investigació de l'Església

La defensa del denunciant s'ha oposat a la petició d'arxiu del cas per la via judicial que va fer l'advocat de Vallespir i que està pendent de la decisió del jutge. Pel que fa a la via canònica, no es pot demanar l'arxiu, ja que els terminis del dret canònic són més llargs, segons ha indicat avui García. La investigació per aquesta via continua el seu curs perquè el Bisbat va veure indicis de delicte per les proves presentades.