FALCA VERDA

La demolició del Lluís Sitjar ha costat 800.000 euros i Cort passarà la factura als propietaris

L'operació has estat més barata del previst en el preu de licitació

L'esbucament de l'estadi Lluís Sitjar ha tingut un cost final de 800.000 euros (400.000 euros menys que el preu de licitació), segons ha explicat el regidor d'Urbanisme de Cort, Antoni Noguera.

Ara l'Ajuntament de Palma remetrà la factura als propietaris del solar i aquests al Reial Mallorca, que s'hauria de fer càrrec de part de la despesa.

Una vegada se n'ha procedit a la demolició, Cort té previst valorar els terrenys (27.000 metres quadrats classificats actualment com a equipament esportiu privat) i efectuar-ne l'expropiació que va anunciar l'actual equip de govern municipal.

Una vegada que el solar sigui de propietat municipal, s'incorporarà a la falca verda com a espai lliure públic –reservant una part per a equipaments socioculturals– i s'establirà un conveni urbanístic amb el Mallorca sobre la cessió dels terrenys de l'actual estadi de Son Moix per conjugar les dues operacions.

Noguera ja va advertir que per a l'expropiació dels terrenys del Lluís Sitjar se cercarà el "consens" amb els propietaris. El Mallorca és el titular del 32,5% dels 666 títols de propietat i a la vegada l'administrador, mentre que la resta és en mans de l'Associació de copropietaris de l'antic estadi que presideix Joan Aguiló, que en ocasions anteriors ja s'ha mostrat favorable a un acord d'aquest tipus.

 

El + vist

El + comentat