PRESSUPOSTS

Manacor invertirà el 2016 més de quatre milions en millores del municipi

El pressupost inclou l'augment d'un 1% de les nòmines dels funcionaris, una baixada del 10% de l'IBI, actuacions en les escoles i edificis municipals, i modernització de la la xarxa d'aigua

L' Ajuntament de Manacor ha presentat aquest dilluns els primers pressuposts d'aquesta legislatura encapçalada per Pedro Rosselló ( PP), que han estat dissenyats amb col·laboració d' El Pi i AIPC-Sys. Enguany la xifra puja fins als 34.333.226 euros, uns 400.000 manco que l'any passat.

Aquesta quantitat és la corresponent al pressupost de l'Ajuntament i als dels organismes autònoms municipals, com és l' Escola Municipal de Mallorquí, el Patronat d'Esports, la Institució Alcover, el Teatre i la SAM. L'equip de govern aprovarà el pressupost dels comptes municipals de 2016 avui vespre, durant el primer ple de l'any.

Una de les partides que més ha augmentat respecte d'anys anteriors ha estat el capítol de personal, que s'utilitza per pagar els prop de 350 treballadors municipals. La partida arriba als 16.783.429 euros, ja que han arribat als objectius de dèficit i han pogut augmentar un 1% la nòmina de cada treballador de l'Ajuntament.

Les despeses corrents municipals, explicà Maria Antònia Sansó, la delegada d'Hisenda, arribaran aquest 2016 als 16.698.915 euros. Com a novetat, ha remarcat Sansó, amb aquesta partida es podrà afrontar l'augment del preu del tractament dels fems i també es millorarà el servei de poda i jardineria de tot el municipi.

Quatre milions per millorar els nuclis urbans

Els comptes municipals del 2016 preveuen 2.573.327 euros en inversions. "Gràcies al superàvit amb què tancam el pressupost del 2015 i gràcies que ens hem mantingut dins els límits de despesa, ben aviat podrem sumar dos milions d'euros més a aquesta quantitat", ha explicat Maria Antònia Sansó. Així, el mes que ve, quan es liquidi el pressupost de l'any passat, "tindrem més de quatre milions i mig d'euros per invertir a millorar el municipi".

Entre les inversions estrella d'aquest any, l'Ajuntament té previst un pla de millora de les infraestructures escolars, la reparació de la xarxa d'aigua i la modernització del sistema de depuració, la reforma de places i jardins públics, l'adquisició d'un sistema per millorar l'acústica de l'Auditori, la compra de l'equipament i del mobiliari dels edificis de Can Bauçà i dels Sementals, la millora del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, inversions en el departament de Policia o diverses millores al cementeri, entre d'altres.

Segons ha explicat el batle, Pedro Rosselló, l'actual equip de govern ha calculat els ingressos "sobre les dades reals de pagament de l'any passat i no sobre el padró, perquè volem un pressupost amb números reals". Una de les principals novetats és la baixada d'un 10% de l'Impost de Béns Immobles (IBI), perquè "enguany ens ho podem permetre i creim que és bo donar una mica d'alè als ciutadans en les qüestions econòmiques", ha recalcat Sansó.

Des del govern municipal han recordat que l'Ajuntament està sanejat, el nivell de deute és zero i "disposam d'uns 17 milions d'euros en els comptes municipals".