PARTICIPACIÓ
Part Forana 04/01/2016

Manacor posarà en marxa un procés de participació per millorar la neteja viària

Representants de les barriades i nuclis tindran fil directe amb l'empresa concessionària

M. Bonnín
2 min
La Federació d'Associacions de Veïns exigeix que es compleixin els terminis de la recollida.

ManacorEls veïns de Manacor podran dir-hi la seva sobre la gestió de la recollida de residus i la neteja viària a tot el municipi. L'Ajuntament ha acordat amb l'empresa concessionària, Lumsa, l'obertura d'un procés participatiu perquè els ciutadans transmetin les seves peticions i suggeriments per millorar el servei.

El procés començarà amb una reunió a cada barriada i nucli de població (Portocristo, Cales i s'Illot) amb tècnics de l'empresa. Aquests nuclis i barris tindran un representant, que podria ser el president de l'associació de veïns, al qual pertocarà canalitzar les propostes i queixes amb trobades periòdiques amb Lumsa i que hi tindrà comunicació directa. "La idea és que la gent pugui fer saber les necessitats concretes a l'empresa i fer-ne un poc de seguiment", ha indicat el batle, Pedro Rosselló.

Les trobades amb ciutadans també es podrien estendre a altres sectors, com el dels comerciants. Per altra banda, l'Ajuntament no descarta posar en marxa més processos de col·laboració ciutadana en altres serveis.

Auditoria a l'empresa

Per altra banda, l'Ajuntament està pendent de rebre els resultats d'una auditoria a la concessionària que l'anterior equip de govern va contractar a l'empresa Gram. El bon funcionament tant de la neteja viària com de la recollida de residus és una de les grans assignatures pendents de Manacor, on també s'ha de tenir en compte l'actitud incívica dels veïns (mal ús dels contenidors de recollida selectiva, poc respecte pels horaris marcats, etc).

L'Ajuntament va adjudicar el servei de neteja viària a Lumsa el març de 2014 per prop de 2,4 milions d'euros anuals (IVA inclòs) durant quatre anys. Va ser l'empresa que va oferir un preu més barat. El Consistori va haver d'elaborar un informe per aclarir si es tractava d'una baixada temerària de preu.

El maig de l'any passat, els treballadors varen convocar una sèrie de protestes davant el Consistori per reclamar una solució a la seva precarietat laboral.

Les xifres de separació de residus a la capital del Llevant són des les més baixes de Mallorca, amb tan sols un 11,7% de mitjana el 2014.

stats