PETIT COMERÇ

Manacor fa una passa cap a l'ampliació de la zona de vianants al centre

El carrer Ciutat estarà tancat al trànsit el primer cap de setmana de l'any

L'Ajuntament de Manacor durà a terme una prova pilot de conversió per a vianants del carrer Joan Lliteres, popularment conegut com a carrer Ciutat, i hi restringirà el trànsit rodat els dies 2 i 3 de gener. "Aquest projecte servirà per saber quina resposta comercial i ciutadana genera", ha explicat la regidora de Desenvolupament Local, Catalina Riera. "El nostre objectiu és la dinamització del Comerç", ha afegit l'edil encarregat, Bernadí Bou.

Els comerciants d'aquest carrer han triat els dies de la prova pilot. Es tracta d'un cap de setmana en què diumenge estarà obert, ja que és l'anterior al dia de Reis. El tancament al trànsit rodat es farà des de la intersecció amb el carrer Llaurador fins a la plaça de la Bassa. Els vehicles de càrrega i descàrrega podran passar pel carrer, com també ho podran fer els veïns que ho necessitin per alguna urgència o per dur el cotxe a la portassa.

La intenció de l'Ajuntament és repetir l'experiència en més ocasions també en altres carrers del municipi. Aquesta és una primera passa cap a la possible futura adaptació per a vianants d'aquesta via, un tema que està damunt la taula des de fa anys.

Molts cotxes, poca voravia

El carrer Ciutat és un dels més comercials de Manacor i també un dels que registra més trànsit, tant de vehicles com de persones a peu. Per afegitó, a la major part del tram comercial té unes voravies estretes en què amb prou feines hi caben dues persones en paral·lel.

Els veïns consultats avui veuen amb bons ulls una futura conversió per a vianants d'aquest carrer. "Ara, en aquest carrer, els que comanden són els cotxes", ha ressaltat una veïna.

Altres projectes

L'ampliació de la zona per a vianants a la capital del Llevant és una de les iniciatives incloses en el  pla de dinamització comercial del municipi, elaborat conjuntament amb l'IDI (Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears). Aquest, també n'incloïa d'altres com la senyalització de la zona comercial des de l'estació de tren o l'embelliment de l'entrada de la ciutat, una reclamació històrica dels comerciants manacorins.

Cal recordar que tot Manacor està inclòs en la zona declarada ZGAT (de Gran Afluència Comercial) des de principi d'any. Aquesta mesura, que afavoreix els grans comerços, permet que els establiments de més de 300 metres quadrats puguin estar oberts tots els dies de la setmana durant 8 mesos, de març a octubre.