POLÍTICA MUNICIPAL

PSOE i Volem voten contra les retribucions del nou equip de govern de Manacor

Crítiques a la dedicació exclusiva del delegat de s'Illot i al repartiment de regidories

El PSOE i Volem (Podem) de Manacor han votat avui en contra de les retribucions del nou equip de govern (PP, El Pi i Aipc-SyS), pel seu desacord en el repartiment de les dedicacions i les delegacions. Els salaris s'han aprovat amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció de MÉS-Esquerra, que ha donat un "vot de confiança" al nou consistori. El portaveu, Joan Llodrà, ha aprofitat per recordar que l'anterior equip de govern en minoria, del qual ell formava part, va poder aprovar les seves retribucions gràcies a l'abstenció del PP, ja que tant El Pi com els independents portenys hi votaren en contra.

La portaveu del PSOE, Amanda Fernández, ha qüestionat les dedicacions del nou equip de govern. Fernández ha posat l'accent en el fet que el delegat de s'Illot, Antonio Garcia, tingui una dedicació del 100 per cent, mentre que la del delegat de Portocristo i les altres cales, Joan Gomila, és de tan sols del 70%. La socialista també ha retret que la regidora d'El Pi, Bel Febrer, no s'encarregui de recursos humans, malgrat que va ocupar durant tres anys un càrrec de confiança com a cap de recursos humans del Consistori. Cal recordar que el PSOE va demanar en diverses ocasions durant el mandat passat que l'equip de govern detallàs les tasques de les quals s'encarregava Febrer aleshores, sense obtenir mai resposta.

L'edil de s'Illot, per la seva banda, ha respost a Fernández: "Pareix que us fa ràbia que s'Illot tingui delegat", ha dit. "Amb els habitants que té, hi hauria d'haver més persones ocupant-se'n", ha continuat. El nucli costaner té una població de devers 1.700 habitants.

La despesa en retribucions del nou equip de govern és sensiblement superior a la de l'anterior, ja que està format per més regidors. El pacte progressista tenia els nou edils en dedicació exclusiva, malgrat que en un principi la del portaveu de Volem, Carles Grimalt, havia de ser del 70%. L'actual consta de set regidors amb dedicació exclusiva, quatre edils amb dedicació parcial i una regidora que tan sols percebrà dietes.

Els plens, al vespre

Per altra banda, el batle, Pedro Rosselló (PP), ha confirmat que les sessions plenàries es continuaran duent a terme al vespre. Aquesta és una de les mesures que va introduir l'anterior equip de govern progressista per afavorir la transparència. Durant el seu mandat, Antoni Pastor havia decidit passar les sessions als matins.

Català com a requisit

Per un altre costat, el Consistori ha aprovat per unanimitat  que el català sigui un requisit per optar als llocs de feina per a funcionaris amb habilitació de caràcter nacional, és a dir, per a les places d'interventor, secretari i tresorer. D'aquesta manera, l'Ajuntament evita sotmetre's a la modificació de la Llei de funció pública aprovada pel Govern Bauzá, que va relegar la llengua catalana a mèrit per als funcionaris.

Rosselló, considerat del sector bauzanista del PP, s'ha mostrat a favor d'aquesta mesura. "El fet que jo sigui d'un partit no vol dir que no pugui tenir els meus pensaments propis", ha dit.

La sessió ha tornat a estar marcada pels retrets entre l'anterior equip de govern i el nou.

 

Més continguts de