Publicitat
Publicitat

INSTAL·LACIONS MUNICIPALS

20.000 sol·licituds en un any a les dues cases rurals de Manacor

L’Ajuntament obre Sa Murtera, el seu primer alberg públic

L’Ajuntament de Manacor ha rebut durant aquest any unes 20.000 sol·licituds per utilitzar les dues cases rurals que actualment té en marxa. Es tracta de l’antiga escola rural del Puig d’Alanar i de les cases de Son Talent. Aquest és un augment molt significatiu, segons destacà el Consistori, ja que el 2013 hi hagué 7.000 reserves.

Bernat Amer, regidor de Medi Ambient, remarcà ahir la gran acceptació que tenen aquestes instal·lacions durant la inauguració de la tercera. Es tracta de l’escola rural de Sa Murtera, situada en una finca a prop de la carretera que uneix Manacor amb Sant Llorenç per Calicant, i que disposa d’un gran espai d’esbarjo, a més d’habitacions per poder quedar-hi a dormir. El regidor informà que la propera escola rural que estarà totalment reformada serà la de Son Negre, que està previst que s’inauguri l’any que ve.

Amer atribuí l’èxit de la iniciativa al civisme dels usuaris, que mantenen les instal·lacions en condicions i netegen abans d’abandonar-les.

Pel que fa als usos, són variats. S’hi programen classes de ioga, les entitats les utilitzen per fer-hi reunions, les famílies per fer-hi dinars, etc. El 99% dels usuaris són del municipi de Manacor. Les reserves es poden efectuar a través del web municipal o a les oficines de l’Ajuntament, amb un màxim d’antelació de tres mesos. El criteri per acceptar-les és l’ordre d’entrada i els preus són simbòlics, destinats a garantir l’autosuficiència dels espais. “Aquí el que compta és el retorn social, no l’econòmic”, va subratllar el regidor Amer.

Aquest retorn social també ha estat protagonista durant la reforma de les instal·lacions. Algunes fases han estat a càrrec de participants en tallers d’inserció laboral per a persones en situació d’atur.

Les escoles rurals

Manacor disposa de quatre escoles rurals que es construïren durant la dictadura de Primo de Rivera: Sa Murtera, Son Negre, S’Espinagar i El puig d’Alanar. El funcionament d’aquests centres era diferent que als altres. Segons explica Miquel Jaume Campaner en una ponència de les IV Jornades d’estudis locals de Manacor, Sa Murtera era una escola unitària mixta, on nins i nines d’entre sis i dotze anys coincidien dins l’única aula de l’edifici (l’actual sala principal). Els centres es construïren entre 1926 i 1932 i tancaren les portes l’any 1975. A partir de llavors només es varen utilitzar esporàdicament i començà un procés de degradació El seu estil arquitectònic és auster, amb pocs elements decoratius.

Dinar de Nadal

El Consistori manacorí aprofità la presentació de les instal·lacions de Sa Murtera per celebrar-hi un dinar de Nadal amb els regidors i la premsa local i comarcal.

Etiquetes

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT