El filòleg de la UIB Joan Melià, guardonat amb els Premis Pompeu Fabra 2014

Aquests guardons impulsats per la Generalitat de Catalunya reconeixen el foment de la llengua catalana. També han estat premiats el grup Manel i la revista 'Núvol', entre d'altres

El filòleg de la UIB i col·laborador de l'ARA Balears Joan Melià, el grup Manel, els establiments Viena, la revista cultural Núvol, la voluntària per la llengua Ileana Belfiore i el projecte Rossinyol de la Universitat de Girona i la Fundació Servei Solidari han estat reconeguts amb els V Premis Pompeu Fabra, impulsats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General de Política Lingüística.

El lliurament de la cinquena edició dels guardons es farà dimarts, 8 d'abril, al Palau de la Generalitat. L'acte estarà presidit pel conseller català de Cultura, Ferran Mascarell. Els Pompeu Fabra es van instituir el 2008 amb l'objectiu de reconèixer les aportacions al foment de l'ús de la llengua catalana de persones, entitats, empreses o organitzacions.

Joan Melià i Garí és professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB i expert en sociolingüística, didàctica de la llengua i planificació lingüística. Va ser director general de Política Lingüística del Govern balear entre els anys 1999 i 2003. Actualment, també és col·laborador habitual a les pàgines d'opinió de l'ARA Balears.


El + vist

El + comentat